Studenten en docenten houden roeiwedstrijd in betonnen kano's

boot

Aanvankelijk was het een leuk, maar gek idee, om met betonnen kano’s een roeiwedstrijd te houden tussen studenten en docenten van de opleiding BOUW van LUCA School of Arts. Dankzij het grote enthousiasme van de studenten, wordt dat idee nu realiteit.

Omdat het de eerste keer is, werd er beslist om het event 'gesloten' te houden. Dit wil zeggen dat enkel eigen studenten, alumni en genodigden kunnen participeren. Supporteren mag iedereen.

"Indien het experiment lukt, dan zal het event in de toekomst opengetrokken worden en het plan is dan om alle bachelor- en eventueel ook masteropleidingen Bouw te laten participeren.  Mogelijks wordt het een jaarlijks event", zegt projectverantwoordelijke en opleidingscoördinator Bouwkunde Johan Meesen. "Een opleiding Bouw is  zoveel meer dan metsen of betonneren. Voor ons is het : nauw in team werken, een project, hoe moeilijk en onrealistisch het ook lijkt,  samen realiseren, de omgeving beter en mooier maken.  En om dit te tonen heeft de opleiding Bouw van LUCA dit initiatief genomen. Want Bouw studeren is verrassend, innovatief en plezierig en deze roeiwedstrijd is daar een voorbeeld van."

De gouverneur van de provincie Vlaams Brabant geeft op woensdag 19 juni om 14.30 uur het startschot aan visvijver De Zeemeermin, Wolfshagen 148 in Neerijse. 

Lees meer over