Huldenberg lanceert programma WK-dorp

Huldenberg lanceert programma WK-dorp
Huldenberg, één van de vijf officiële WK-dorpen in september 2021, lanceert vandaag de grote krijtlijnen van een spectaculair activiteitenprogramma voor de komende zes maanden. De vzw Huldenberg WK-dorp 2021 en het gemeentebestuur staan samen in voor de organisatie van dit wielerfeest.

Al 9 keer vormden de Belgische wegen het decor voor het WK wielrennen. De laatste keer was ondertussen 19 jaar geleden, toen de Italiaan Mario Cippollini won. In totaal zullen er 11 regenboogtruien op het spel staan in Vlaanderen. De wedstrijden vinden plaats van 19 tot en met 26 september 2021. De finale oogt zeer pittig over de heuvels van de Druivenstreek met finish in Leuven. In de “Flandrienlus” liggen de Moskesstraat (Terlanen), de Beekstraat (Eizer), de Veeweidestraat en de Smeysberg (Huldenberg). Deze laatste is de laatste klim in de finale naar Leuven en met haar 17% waarschijnlijk de scherprechter voor deze wedstrijd.

Huldenberg ontvangt graag de top uit het wielrennen in haar decor met prachtige valleien en plateaus. Daarnaast wil de gemeente zich laten zien aan de wereld met haar prachtige landschap voor wandelaars en fietsers. Tijdens het WK weekend voorzien we alles voor een meerdaags verblijf. Burgemeester Danny Vangoidtsenhoven (Open Vld) licht toe: “We betrekken zoveel mogelijk de lokale handelaars en verenigingen om van dit kampioenschap een feest te maken voor het hele gezin: Vlaamse kermis, braderie met wereldkeuken, optredens, kinderdorp, spiegeltent, grote schermen,.. Er worden ook randparkings en shuttlebussen voorzien om de vele supporters tot in het centrum te brengen."

Projectcoördinator Kris Philips vult aan: “In aanloop van het WK laten we iedereen al warmlopen en dit vanaf april tot september. Een greep uit de waaier van aanloopactiviteiten: roadshow van het WK, eerste ‘On tour Sven Nys Academy’, het Benelux kampioenschap retrokoers, de theatervoorstelling Sportman II van Ruben Van Gucht, een wieleravond met bekende sportfiguren gepresenteerd door Ruben Van Gucht, ploegenvoorstelling en eerste rit van de Ronde van Vlaams-Brabant, enzovoort."

"Last but not least zijn we zeer blij dat Sven Nys zich geëngageerd heeft om als ambassadeur van ons WK-dorp te fungeren en onze activiteiten te promoten. Onze ambassadeur heeft alvast de beklimming van de Smeysberg uitgetest. Sven Nys zei het nog tegen zoon Thibau: 'Wie weet wat hebben ze hier nog allemaal liggen', vertelt Vangoidtsenhoven. Meer duidelijkheid zal komen op het WK.

 

 

Lees meer over