De magie van de retrokoers herleefde het voorbije weekend in Ottenburg

RetrOttenburg bestuur 2023
Onder een stralende zon vond gisteren Pinksterzondag de tweede editie van het event 'retrOttenburg' plaats. Niet alleen de 65 deelnemende flandriens in retrowieleroutfit maar ook heel wat supporters waren voor deze gelegenheid in de kledingkast van hun (groot)ouders gedoken. Nostalgie ten top door de aanwezigheid van heel wat heren met 'Peaky Blinders'-pet, bretellen of salopette en dames in polkadot kleedje of swingrok.

Het idee voor het event ‘retrOttenburg’ ontstond bij een groepje lokale wielertoeristen die vroeger als kleine jongens vol ontzag de gloriedagen van hun toenmalige wielerhelden meemaakten. Het event groeide echter uit tot een retrofestijn en baadde dan ook in de sfeer van de sixties, seventies en eighties. De oldtimer caravan en bijvoorbeeld ook de pensenkermis droegen hun steentje bij om de Huldenbergse deelgemeente terug in de tijd te schieten.

Mede-organisator Pieter Geens kijkt dan ook tevreden terug op een dag die het leukste dorp langs de taalgrens op zijn kop zette: “Mede dankzij het mooie weer zijn we er in geslaagd om met dit event mensen en wielertoeristen uit het dorp en ver daarbuiten bij elkaar te brengen met een thema waar jong en oud van hebben genoten. Waar we namiddag in het centrum en langs het parcours vele supporters op de been brachten, werd er ’s avonds in de magische sfeer van de spiegeltent gerock-'n-rolld."

De spiegeltent was ’s avonds het decor voor een spetterende performance van rockband de ‘Great Pretenders’. En tot in de vroege uurtjes zorgde de ‘retro’ discobar voor een onvergetelijke ambiance.

Lees meer over