Zeven inbraken op een dag vastgesteld in Holsbeek

Servische inbrekersbende opgerold
In de gemeente Holsbeek werden vorige week vrijdagavond en zaterdag zeven inbraken vastgesteld. De lokale politiezone Lubbeek waarschuwt en geeft enkele tips mee om het inbrekers zo moeilijk te maken.
"Het klopt dat er in Holsbeek alleen al vrijdagavond zes inbraken werden vastgesteld. En dat is toch heel uitzonderlijk", zegt korpschef Walter Vranckx. "Op de Kapeldreef werd er via het raam ingebroken en werden er juwelen gestolen. Hetzelfde gebeurde in een woonst op de Leming. Op de Leming werd ook nog een inbraakpoging vastgesteld. Aan de Heideweg werd dan weer via de zijkant van een pand de woning betreden. Daar is het nadeel vooralsnog onbekend. Op de Kortrijksebaan werd een raam geforceerd. Ook hier is het nadeel niet duidelijk. Langs de Dunbergweg werd de woning via de slaapkamer betreden. Daar werden juwelen gestolen. Zaterdag werd er nog één inbraakpoging vastgesteld. Dat gebeurde op de Nobelberg", vertelt Vranckx.

Hij geeft nog enkele tips mee om inbraken tegen te gaan. "We weten dat inbrekers tijdens donkere dagen vaak hun slag willen slaan. Geef de indruk dat de woning bewoond is, ook al ben je weg. Laat een lamp branden of gebruik een bewegingssensor. Meld verdacht gedacht onmiddellijk. Je kan beter een keertje te veel bellen dan een keertje te weinig", aldus nog Vranckx.

Lees meer over