Zes maanden cel en 90.000 euro boete voor buurman Chris Dusauchoit

26 augustus 2020 | 07u32 | Gepost door annpeeters
vlieg
Tv-presentator Chris Dusauchoit uit Sint-Pieters-Rode zit al een tijdje verveeld met een vliegenplaag. Oorzaak is het bedrijf van buurman Theofiel S. Omdat praten met zijn buurman niets opleverde, stapte Dusauchoit naar de rechtbank, waar hij nu zijn slag thuishaalt. Of S. in beroep gaat tegen de uitspraak is nog niet geweten.

De vliegenplaag waarvoor presentator Chris Dusauchoit (56) naar de rechtbank stapte, werd veroorzaakt door het kalvermest van het bedrijf van veehouder en buurman Theo Schrevens (64). Maar de problemen tussen beiden slepen al jaren aan. Al sinds 2016 loopt de tuin van Dusauchoit geregeld onder met kalvermest, met vliegenoverlast en geurhinder tot gevolg. Verder zou de man of zijn personeel dag en nacht afval stoken in een zonder vergunning gebouwde werkplaats met afvalverbrandingsoven. 

De politie werd er ontelbare keren bij geroepen, maar volgens de presentator liet Theofiel S. het allemaal over zich heen gaan. Toen de maat vol was, stapte hij naar de rechtbank. Daar werd de veehouder nu in eerste aanleg veroordeeld tot zes maanden cel en een geldboete van 90.000 euro. Ook de bedrijven van de vetmester worden veroordeeld tot het betalen van 90.000 euro en 2.000 euro. Een veroordeling voor het niet naleven van bestuurlijke maatregelen tegen een Babylonische vliegenplaag, het naast zich neer leggen van vergunningsverplichtingen en het toedienen van verboden additieven in dierenvoeding.

Of Theo Schrevens in beroep gaat is nog niet geweten.  

Lees meer over