Werken Langeveld luiden heraanleg Leuvensebaan in

8 juni 2020 | 10u27 | Gepost door redactie
Werken Langeveld luiden heraanleg Leuvensebaan in
Op dinsdag 2 juni startte het project ‘Heraanleg Leuvensebaan deel 3’ met de aanleg van een gescheiden riolering in een stukje van het Langeveld, parallel aan de Leuvensebaan.
Het bericht Werken Langeveld luiden heraanleg Leuvensebaan in verscheen eerst op Leuven Actueel.

Aannemer Vanhoeyveld voert momenteel de volgende werken uit:

  • de aanleg van een gescheiden riolering langs het Langeveld, van de Oude Daalputstraat tot de Daalputstraat.
  • de aanleg van een tijdelijk tweede rijvak langs de Oude Daalputstraat, dat zal dienen als lokale omleidingsweg tijdens de werken op de Leuvensebaan.

Het Langeveld is hierdoor afgesloten tussen de Daalputstraat en de Oude Daalputstraat. Het verkeer wordt omgeleid langs de Leuvensebaan. De aannemer plant deze werken af te hebben tegen het bouwverlof (11 juli).

De start van de werken langs de Leuvensebaan is momenteel voorzien op 4 augustus. Het zal in eerste instantie gaan om de aanleg van nieuwe nutsleidingen in de bermen: waterleiding, aardgas, elektriciteit en telecommunicatie. Het vrijmaken van de bermen zal waarschijnlijk al in juli gebeuren, tijdens het bouwverlof.

De opbraak van de weg en aanleg van riolering in de Leuvensebaan kan pas van start gaan wanneer de nieuwe nutsleidingen allemaal liggen en de overkoppelingen van de woningen naar de nieuwe nutsleidingen voldoende ver gevorderd zijn.  We schatten momenteel in dat dat na de kerstperiode zal zijn.

Volgend jaar komt er dan een volledig nieuw wegdek en veilige voet- en fietspaden in dit derde en laatste deel van de Leuvensebaan.

Het bericht Werken Langeveld luiden heraanleg Leuvensebaan in verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over