Werken aan spitsstrook: op- en afrit Holsbeek richting Lummen 4 dagen afgesloten

Vanaf 25 mei asfalteringswerken op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo
Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt op de E314 tussen Wilsele en Aarschot aan een spitsstrook richting Lummen. Voor de komst van de extra rijstrook moeten ook enkele aanpassingen gebeuren aan het op- en afrittencomplex van Holsbeek (nr. 21). Van woensdagochtend 14 juli tot zaterdagavond 17 juli worden daarom de op- en afrit richting Lummen afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de omliggende op- en afrittencomplexen.

De E314 tussen Wilsele en Aarschot wordt heringericht voor de komst van de spitsstrook. De middenberm van de snelweg wordt smaller, zodat er aan de zijkant ruimte vrijkomt voor een extra rijstrook. Ook aan het complex van Holsbeek (nr. 21) moeten enkele aanpassingen gebeuren. De op- en afrit richting Lummen worden iets breder gemaakt en aangepast aan de toekomstige situatie.  


Omleiding via Wilsele/Kessel-Lo

De ingrepen aan het complex van Holsbeek gebeuren tussen woensdagochtend 14 juli en zaterdagavond 17 juli. De op- en afrit richting Lummen worden dan volledig afgesloten. Het verkeer kan in de plaats gebruik maken van de afrit Wilsele/Kessel-Lo (nr. 20) en de oprit Aarschot (nr. 22).

Op- en afrit richting Leuven
Later deze zomer doet Wegen en Verkeer hetzelfde aan de overkant van de snelweg. Ook de op- en afrit van Holsbeek richting Leuven worden aangepast. Dat zal in de loop van augustus gebeuren. Omdat de planning van de werken sterk weersafhankelijk is, is een exacte datum nog niet gekend.


Vlottere avondspits naar Limburg
De toekomstige spitsstrook begint net voorbij oprit Herent (nr. 18) en loopt tot aan de afrit Aarschot (nr. 22), dertien kilometer verderop. Wanneer het druk is richting Limburg, geven digitale borden aan dat de extra rijstrook gebruikt mag worden. Volgens de huidige planning gaat de spitsstrook open vanaf einde oktober 2021. 

Actuele info over de spitsstrook vind je op deze webpagina. 

Lees meer over