Tuin van wzc Sint-Margaretha krijgt nieuwe vogelvoederplaats

Vogelvoederplaats
Tijdens de huidige coronacrisis hebben de bewoners en zorgmedewerkers in verpleeg- en verzorgingstehuis Sint-Margaretha in Holsbeek het extra zwaar te verduren. Vivara, specialist in producten voor een diervriendelijke tuin, merkt dat de natuur in deze moeilijke periode voor veel mensen troost en afleiding biedt en wil graag helpen. Het bedrijf schenkt, in samenwerking met Natuurpunt Holsbeek, daarom een mooie vogelvoederplaats aan Sint-Margaretha.

Lars Smout en Frans Cuypers, bestuursleden van Natuurpunt Holsbeek: “Mensen kijken in deze tijd van sociale distantie meer om zich heen. De natuur - ook in de eigen achtertuin - valt weer meer op en geeft plezier en ontspanning. Dat horen we veelvuldig van onze familie, vrienden en leden. Als natuurvereniging hebben we enorm veel positieve reacties gekregen op de gratis natuurcursussen en wandelingen die we aanbieden. Ook de natuurgebieden, waaronder ook ons eigen natuurgebied de Hagelandse vallei, worden massaal bezocht de afgelopen maanden."

"Voor ons zijn het drukke tijden en we beseffen maar al te goed dat veel sectoren momenteel enorm hard geraakt worden. We willen iets terugdoen voor de maatschappij, waarbij we ook onze missie - het helpen en beschermen van de natuur - niet uit het oog verliezen. Zo is het idee ontstaan om verpleeg- en verzorgingstehuis Sint-Margaretha in Holsbeek dit najaar een hart onder de riem steken en ze een stukje natuurbeleving aan huis te bieden.”

“Bij de zorginstelling wordt een complete vogelvoederplek geplaatst, voorzien van een voederpaal, reuze voedersilo, voederhuisjes, voer en een nestkast. Het najaar is een prachtig seizoen om de vogels van dichtbij te aanschouwen, ze zijn veelvuldig te bewonderen in de tuin en zijn druk in de weer om iets lekkers te bemachtigen waardoor ze weer bestand zijn tegen de weersinvloeden van het seizoen. Met een vogelvoederplaats laten de vogels zich nog meer zien. Ik hoop dat zowel bewoners als personeel daardoor af en toe hun zorgen een momentje opzij kunnen zetten om te genieten van al het leven rondom het huis”, aldus Jan Thomassen, directeur van Vivara.

Lees meer over