Scouts De Toekan bouwt HUDO voor MNM-presentatoren Laura en Sander

Scouts De Toekan
Het MNM-programma Expeditie Gillis & Govaerts is deze week neergestreken in het Chartreuzenbos in Holsbeek. Presentatoren Sander en Laura worden er gedropt met .. niets. Alles moeten ze zien te scoren via de luisteraars. Scouts De Toekan zorgde alvast voor een toilet.

Sander Gillis en Laura Govaerts moeten in de tweede week van de paasvakantie zien te overleven in het Chartreuzenbos. Ze roepen daarbij de hulp van de luisteraars in. Je kan hen een pakketje opsturen of gaan fietsen, zodat ze stroom hebben. Bij 345e FOS Scouts De Toekan uit Lovenjoel vonden ze dat Sande en Laura toch ook wel een toilet nodig hadden. Daarom trok de leiding maandag naar  het Chartreuzenbos en bouwde er een HUDO, een toilet dat in de grond uitgegraven wordt met een zeil omheen. "We hebben ons er goed geamuseerd en Sander en Laura zullen nog de hele week aan ons denken", zegt Jasper Gelders van Scouts De Toekan. 

Tijdens de radio-uitzending worden ook bomen gespaard, vorig jaar werden er zo 3100 bomen geplant. Dit jaar kunnen ze 5000 bomen planten als Sander en Laura het een week volhouden in het bos.  

scouts
scouts
HUDO

Lees meer over