Plannen Beweegpark Bruul liggen voor

voetbal
De gemeente Holsbeek werkt hard aan de plannen voor Beweegpark Bruul in Kortrijk-Dutsel.

De realisatie van Beweegpark Bruul gaat naar een volgende fase. “De afgelopen maanden is er achter de schermen hard verder gewerkt aan de ontwerpplannen en inrichtingsschets van de sportterreinen. Op vraag van de buren heeft de gemeente Holsbeek ook een geluidsstudie laten uitvoeren door een studiebureau,” vertelt schepen van Sport Bram Van Baelen (CD&V).  

"Op basis van de resultaten van deze geluidsstudie zijn de ontwerpen nog verder aangepast om de hinder voor de omgeving zo veel mogelijk te beperken. De zeven padelterreinen komen achter het clublokaal te liggen, waardoor het clublokaal een stevige buffer vormt tegen het geluid. Door de aanpassingen schuiven de padelterreinen ook verder weg van de bewoning, waardoor er bijna 200 meter ligt tussen de nabijgelegen woningen en de padelterreinen. Tussen de sportterreinen en de bewoning komt nog een aarden wal van 3 meter hoog, die beplant wordt. Op die manier krijgen we dus een stevige groene buffer."

De gemeente Holsbeek maakt de ontwerpen verder klaar. Bedoeling is om voor de zomervakantie de omgevingsvergunning aan te vragen. Het ontwerpbureau zal ondertussen ook de technische dossiers voorbereiden. 

Ook voetbalclub KDN United werkt verder aan de opmaak van de plannen. De voetbalclub staat in voor de bouw van het nieuwe clubgebouw. “Nu de ontwerpplannen concreter worden, gaan ook wij verder aan de slag met onze architect om het ontwerp van kantine en kleedkamers te finaliseren”, zegt Ilse Organe, voorzitter van voetbalploeg KDN United.  

plan

Lees meer over