Op- en afrit Holsbeek richting Brussel afgesloten

Spoordijk bijna klaar voor verkeer
Op de E314 is Wegen en Verkeer nog altijd aan het werk voor de komst van de spitsstrook richting Lummen. Omwille van werken aan het complex Holsbeek (nr. 21) wordt van woensdagochtend 11 augustus tot zaterdagavond 14 augustus de op- en afrit richting Leuven/Brussel afgesloten.

Bredere op- en afrit

De E314 tussen Wilsele en Aarschot wordt helemaal heringericht voor de komst van de spitsstrook. De middenberm van de snelweg wordt smaller, zodat er aan de zijkant ruimte vrijkomt voor een extra rijstrook. Ook aan het complex van Holsbeek (nr. 21) moeten enkele aanpassingen gebeuren. De op- en afrit richting Brussel worden iets breder gemaakt en aangepast aan de toekomstige situatie. In juli gebeurde hetzelfde aan de overkant voor de op- en afrit richting Lummen.

Ook afrit Wilsele/Kessel-Lo afgesloten

De ingrepen gebeuren tussen woensdagochtend 11 augustus (5u.) en zaterdagavond 14 augustus (22u.). De op- en afrit richting Leuven/Brussel worden afgesloten tijdens de werken. Als alternatief voor de afrit kan je de snelweg verlaten in Aarschot of doorrijden tot in Herent en daar keren om de afrit Wilsele/Kessel-Lo richting Lummen te nemen. Opgelet: ook de afrit Wilsele/Kessel-Lo richting Leuven/Brussel is momenteel afgesloten, en dat nog tot 15 augustus. Als alternatief voor de oprit Holsbeek naar Leuven/Brussel kan je in Aarschot of Wilsele/Kessel-Lo de snelweg oprijden. 

Spitsstrook klaar dit najaar

De werken op de E314 duren nog tot dit najaar. Dan is het wegdek van de snelweg helemaal vernieuwd en is ook de spitsstrook richting Lummen klaar voor gebruik. Volgens de huidige planning kan eind oktober de spitsstrook voor het eerste gebruikt worden. Die extra capaciteit op de snelweg moet voor een vlottere avondspits richting Limburg zorgen. 

Lees meer over