Onaangekondigd tuningevenement in Holsbeek? "Kan en mag niet", zegt de lokale politie

2 oktober 2023 | 12u18 | Gepost door redactie
Illustratiebeeld.

Aan de Blauwmolenstraat in Holsbeek vond deze zondagnamiddag een tuningevenement plaats ter hoogte van Visclub De Blauwmolen. Het werd op voorhand aangekondigd als een oldtimerevenement tot enkele buurtbewoners er hinder van ondervonden en er naar de politie werd gebeld. Deze konden niet lachen met een event zonder toelating.

Op voorhand werd er aan de visclub via Facebook het evenement Shine @ Blauwmolen aangemaakt. Het werd aangekondigd als een item waarop je eventueel je visgerief mee voor een leuke ontspannende dag kon nemen en om naar mooie blinkende bolides en oldtimers te komen kijken. Tuning cars en verlaagde wagens waren niet welkom, oldtimers werden wel toegelaten zonder vereisten.

Toch belde een buurtbewoner naar de politie met de melding dat er tientallen wagens aanwezig waren, er enkelen door de straat scheurden en dat ze veel lawaai maakten. Dit gebeurde rond 16.30 uur. De politie kwam rond 17 uur ter plaatse, toen vertrokken de meeste wagens en konden ze dus weinig vaststellen.

“Net zoals iedereen moeten ze een aanvraag indien voor zo’n evenement, het gaat hier immers niet om een privévergadering. Anders kan dat niet plaatsvinden. We moeten hier strikt zijn anders gebeuren er al snel overtredingen trouwens. Als je zoiets op voorhand niet aanvraagt? Wie is de verantwoordelijke voor dat gegeven op openbaar domein? We moeten toch iemand hebben die er aanspreekbaar is? Of ze dat nu grappig vinden of niet, de wet is er voor iedereen”, klonk het bij korpschef van de PZ Lubbeek, Walter Vranckx.

Lees meer over