Naast voetbal ook padel en skatepark op sportterreinen de Bruul?

2 April 2021 | 09u43 | Gepost door redactie
Leuven skateboard contest 2019: cowboy edition
De gemeente Holsbeek werkt hard aan de plannen voor nieuwe sportterreinen aan de Bruul in Kortrijk-Dutsel. Naast de aanleg van een kunstgras- en natuurgrasveld voor KDN United is het de bedoeling om op de site zeven padelterreinen, een Finse piste en een skatepark aan te leggen. Het gemeentebestuur heeft bij Sport Vlaanderen een subsidiedossier voor bovenlokale sportinfrastructuur ingediend en hoopt om met die middelen van de Bruul een omgeving te maken waar beweging centraal staat.

“De voetbalvelden voor de vele jeugdspelers en volwassen voetballiefhebbers van KDN United zijn natuurlijk onze eerste prioriteit. En ook een Finse piste voor de joggers uit de buurt, hadden we al gepland,” zegt burgemeester Hans Eyssen (CD&V Holsbeek).

“Daarnaast benutten we graag de kans om ook padelterreinen aan te bieden voor onze inwoners,” vult schepen van Sport Bram Van Baelen (CD&V Holsbeek) aan. “Padel is een nieuwe, razendsnel opkomende sport voor jong en oud. Het heeft iets van tennis en squash, maar het is minder technisch dus je bent er snel mee weg, zeggen de mensen die het al kennen. Buiten Leuven en Tienen zijn er in onze regio nog geen padelterreinen. Er hebben zich al kandidaten aangeboden om die bij ons in Holsbeek aan te leggen.”

De padelterreinen zijn ook een aanknopingspunt om bij Sport Vlaanderen een subsidie voor bovenlokale sportinfrastructuur aan te vragen voor de aanleg van het sportcentrum. “We hebben aan sneltempo een stevig dossier in elkaar gebokst, en dat op woensdag 31 maart ingediend,” vertelt Bram van Baelen. “Als dat door Vlaanderen goedgekeurd wordt, krijgt KDN United een belangrijke, en welkome financiële tussenkomst voor de bouw van de kleedkamers en sanitair. Voor ons is het erg belangrijk dat KDN zijn plannen kan realiseren. Met eventuele subsidies kunnen we ook het aanbod verruimen, en op de site een Beweegpark creëren waar mensen  op een laagdrempelige manier kunnen komen bewegen. We zouden met de hulp van de subsidies een multifunctioneel sportveldje, een skatepark en misschien nog wat kleinere gym - en beweegtoestellen plaatsen.”

In september krijgen de gemeente en KDN United bericht van Sport Vlaanderen of de subsidie goedgekeurd wordt. Ondertussen werken ze naarstig verder aan de bouwplannen, een overlegronde met de buurt en de nodige vergunningsaanvragen. De bedoeling is dat volgende winter de spades in de grond gaan voor de voetbalvelden, de kleedkamers en kantine, de padelvelden en natuurlijk ook de parking en toegangsweg. Als alles goed gaat, kan er in de zomer van volgend jaar al gesport worden op de Bruul.

Lees meer over