Meer ruimte om te skaten in Holsbeek

23 februari 2021 | 10u38 | Gepost door redactie
Leuven skateboard contest 2019: cowboy edition
Skaten is hip, ook in Holsbeek. Een aantal jongeren uit Kortrijk-Dutsel startte daarom een petitie om in Holsbeek een skatepark te maken, zodat ze ook in eigen gemeente kunnen skaten. Ruimte voor skaters komt er in elk geval aan de recreatiezone aan de voetbalterreinen van VK Holsbeek. Daarnaast koopt de jeugddienst ook een tweede set mobiele skatetoestellen aan.

Afgelopen woensdag gingen Chiel en Niels van de jeugddienst samen met schepen van Jeugd Bram Van Baelen in gesprek met een aantal skaters uit Kortrijk-Dutsel. “De gasten zijn op zoek naar een vaste stek om in hun buurt te kunnen skaten. Daar willen we zeker werk van maken,” zegt Bram Van Baelen (CD&V Holsbeek). “De aanleg van een vast skatepark aan de voetbalterreinen van VK Holsbeek staat in onze beleidsnota, dus dat gaan we ook doen. De aanleg ervan kan nog even duren, maar dat begrepen ze wel. Op de pas aangekochte site aan de Bruul bekijken we nog of er plaats is. In elk geval hebben we afgesproken dat we de skaters betrekken bij het ontwerp van een skatepark. Zij weten immers het best wat goed materiaal is."

Om in de tussentijd tegemoet te komen aan de populariteit van het skaten kocht de gemeente ook een tweede set mobiele skatetoestellen, met quarterpipe, twee spine ramps en een grindbaar. De twee mobiele sets zullen in alle schoolvakanties buitenstaan, terwijl de mobiele set tot nu toe enkel in de zomervakantie werd geplaatst.
Op die manier wordt het skate-aanbod op korte termijn al 3 keer zo groot.

“We proberen een goed evenwicht te vinden tussen plaats om te skaten en de overlast voor de buurt. Skaten maakt wel wat lawaai. Dat beseffen de skaters ook wel, en daar willen ze ook constructief aan mee werken. Zeker nu jongeren heel wat andere sportactiviteiten niet kunnen doen, is het belangrijk dat ze zich wat kunnen uitleven in de buitenlucht.”

Lees meer over