Massaal aantal straten in Holsbeek stelt zich kandidaat als stapstraat

24 oktober 2021 | 12u23 | Gepost door annpeeters
holsbeek
Holsbeek wil buurten in beweging brengen. Letterlijk en figuurlijk. "Want met voldoende beweging bereik je niet alleen een goede gezondheid, je voelt je ook beter in je vel, je slaapt beter, je hebt meer sociaal contact, je zorgt voor minder vervuiling en lawaai van auto’s en we maken zo de buurten en straten leefbaarder", zegt schepen Anne Van Goidsenhoven.

Holsbeek doet mee aan de campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’. "Samen met de welzijnsraad zetten we onze schouders onder deze campagne. In het voorjaar lanceerden we een oproep om je straat kandidaat te stellen als ‘stapstraat’. Meer dan 20 straten in Holsbeek zijn ondertussen een ‘stapstraat’, met lange straten zoals Rodestraat, Leuvensebaan en Langestraat maar ook kleine fijne straatjes zoals Losting, Hoekje en Honkelberg."

Stappensignalisaties

Deze week zal je de stappensignalisaties in de gemeente zien verschijnen in meer dan 20 stapstraten, in de gangen en aan de liften van het WZC Sint-Margaretha, aan de bibliotheek, in het gemeentehuis en aan scholen en speelterreintjes. "Hiermee tonen we dat kleine afstanden tussen nuttige locaties in je buurt ook extra stappen opleveren. Want elke stap telt!"

Partners

"Onze partners hierin zijn het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s. Samen zetten we de komende 4 jaar stap voor stap in op meer beweging in onze buurten."

Deelnemen

Inwoners kunnen zich registreren via https://10000stappen.gezondleven.be. Op deze website vind je eveneens meer info over de 10.000 stappen-campagne en verscheidene beweegtips.

Lees meer over