Holsbeekse bib verkoopt boeken

2 september 2021 | 15u20 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
bib holsbeek
Tijdens het weekend van 10, 11 en 12 september zet de bibliotheek van Holsbeek de poort naar de kelder agenwijd open. Die dagen kan men komen snuisteren tussen de overvloed aan boeken die de gemeente voor 1 euro per stuk te koop aanbiedt.

Men vindt er afgevoerde bibboeken en minstens evenveel boeken die aan de bib geschonken werden. "Vaak gaat het om boeken die slechts 1 keer gelezen werden en er nog zo goed als nieuw uitzien", aldus bibliothecaris,Kris Coenegrachts."Men vindt er zowel romans, wereldliteratuur, thrillers en romantiek als jeugdboeken voor de verschillende leeftijden en een ruime keuze aan informatieve werken. Kookboeken, hobbyboeken, reisgidsen en kunstboeken, cultuur en geschiedenis, zelfhulpboeken, filosofische werken... Er is voor elk wat wils."

Men vindt er alles ook netjes gesorteerd. "Dankzij de inzet van een fantastische ploeg vrijwilligers die maandenlang enkele dagen per week de kelder indoken, kan je gericht zoeken in het grote aanbod", gaat Kris verder. "De boeken staan netjes samen en gerangschikt in dozen, per genre, onderwerp, auteur, leeftijd… Iedere doos kreeg een duidelijk label."

Wanneer?

Vrijdag 10 september 16u-20u

Zaterdag 11 september 9u-17u

Zondag 12 september 10u-13u

Lees meer over