Holsbeek vraagt meer geld voor platteland

12 juli 2019 | 11u05 | Gepost door redactie
Holsbeek vraagt meer geld voor platteland
De gemeenteraad van Holsbeek keurde op voorstel van CD&V-burgemeester Hans Eyssen unaniem een motie goed, die van de Vlaamse overheid meer middelen vraagt voor het platteland. De gemeente vraagt ook beter openbaar vervoer en ondersteuning om de open ruimte te behouden.
Het bericht Holsbeek vraagt meer geld voor platteland verscheen eerst op Leuven Actueel.

Burgemeester Hans Eyssen: “De Vlaamse overheid moet meer aandacht hebben voor dorpen zoals Holsbeek. We willen een correcte verdeling van centen tussen steden en dorpen, en ook betere busverbindingen in plaats van de verantwoordelijkheid door te schuiven naar de burgers via de Mobiscore.”

De gemeente onderschrijft het Plattelandscharter, dat opgesteld werd door het Congres van de Vlaamse Plattelandsgemeenten op 18 juni.

Concreet vraagt het charter aan de Vlaamse overheid:

  • meer financiële slagkracht voor plattelandsgemeenten door het Gemeentefonds te herzien, en door de diensten die de open ruimte biedt aan de stadsbewoners, te waarderen én te financieren;
  • ondersteuning bij dorpskernversterking om de open ruimte in stand te houden en oplossingen te bieden voor de sociale verdringing op het platteland;
  • beter openbaar vervoer op het platteland en een ruimtelijk beleid met duurzame ontwikkelingsmogelijkheden voor het platteland.

Daarnaast vraagt de gemeente Holsbeek in de motie ook een onmiddellijke intrekking van de Mobiscore, of tenminste een aanpassing van de parameters zodat niet enkel op de steden gefocust wordt, maar ook op de kernen van de buitengemeenten.

De gemeente zal de motie overmaken aan de uittredende Vlaamse regering en aan de Vlaamse informateur Bart De Wever en de partijen die gaan onderhandelen over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering.

Het bericht Holsbeek vraagt meer geld voor platteland verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over