Holsbeek investeert in onderwijs

10 september 2019 | 12u48 | Gepost door redactie
Holsbeek investeert in onderwijs
Vorige week maandag startte ook in de Holsbeekse scholen het nieuwe schooljaar. Na de eerste drukte van de nieuwe schooldag blikt Bram Van Baelen (CD&V) als schepen van Onderwijs vooruit. “We investeren volop in onze Holsbeekse leerlingen, want zij zijn de motor voor de toekomst.”
Het bericht Holsbeek investeert in onderwijs verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Op onze scholen is niet stilgezeten deze zomer. De gemeente investeerde stevig in onze gemeentelijke scholen. In de school van Kortrijk-Dutsel en in de school van Holsbeek-Dorp kwam een heel nieuw bekabelingsproject voor elektriciteit en ICT waarin we ruim 20.000 euro investeerden. Daarnaast komt in Holsbeek-Dorp nog een overdekte fietsenstalling, waarvan de leverancier helaas op zich laat wachten”, aldus Van Baelen.

Kers op de taart bij de start van het schooljaar waren de nieuwe klassen in Nieuwrode. “Het was een race tegen de tijd want het nieuwe schoolgebouw moest absoluut op 2 september klaar zijn. Op amper tien maanden tijd! En dat is gelukt, met een dikke pluim voor alle mensen die eraan hebben meegewerkt, van aannemers tot schoolteam.” Het komende jaar zal de tweede fase worden uitgevoerd, met een refter, polyvalente zaal en secretariaat. Totale kostenplaatje: 3.200.000 euro. Een feestelijke opening volgt zodra de tweede fase klaar is.

En ook de vrije scholen verliest de gemeente niet uit het oog. “We doen zo veel mogelijk voor onze vrije scholen. Zo betalen we o.a. de tussenkomst bij het zwemmen en het busvervoer zodat alle Holsbeekse leerlingen op een degelijke manier de lessen sport kunnen doen. Bovendien lopen er een aantal projecten zoals gratis fruit op school en klimaatridders, die we ook voor de vrije scholen openstellen. Elke leerling telt voor ons.”

 

Het bericht Holsbeek investeert in onderwijs verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over