Holsbeek investeert extra middelen voor computers en ICT op school

ICT
Schepen van Onderwijs Bram Van Baelen (CD&V Holsbeek) voorziet extra middelen voor computers en ICT op school. Met de extra middelen kochten de scholen dertig laptops. Die dienen onder meer om leerlingen van thuis les te laten volgen bij quarantaine of ziekte.

“Elke gemeenteschool heeft met het geld nieuwe laptops aangekocht, zodat ze die in de verschillende klassen kunnen gebruiken. Door het uitstekende werk van onze ICT-coördinator en directies hebben we deze laptops nog kunnen aankopen voor de eerste rush op laptops,” vertelt schepen van Onderwijs Bram Van Baelen. Voor deze investering kreeg de gemeente Holsbeek een toelage van 7500 euro van de Vlaamse Overheid. 

Daarnaast schakelden de scholen ook over op het platform van Smartschool. Dat platform laat toe om op een efficiënte en veilige manier met leerlingen en ouders te communiceren. De invoering van Smartschool maakt ook het digitaal lesgeven makkelijker. “De eerste golf van corona heeft ons allemaal verrast, nu zijn we beter voorbereid. Bedoeling is dat bij quarantaine van een leerling of leerkracht de lessen verder kunnen gaan via Smartschool. Zo hebben leerlingen de kans om les te blijven volgen, van thuis uit,” aldus Bram Van Baelen.

En ook ouders zijn enthousiast over Smartschool. Bart Dewulf (ouder van Emile en Loic uit het Anker) vertelt: “Ik vind het Smartschool platform heel goed werken en erg gebruiksvriendelijk. Past helemaal in de digitalisering van onze gemeente. Het is belangrijk dat kinderen voldoende ICT-vaardig zijn, en dat de scholen daar al van jongs af aan aandacht voor hebben.”

Lees meer over