GBS De Gobbel krijgt nieuw energiezuinig dak

De Gobbel
Het huidige dak van het hoofdgebouw van gemeentelijke basisschool De Gobbel (Kortrijk-Dutsel) is versleten en aan vervanging toe. De bedoeling is om het dak tijdens de paas – of zomervakantie te vervangen door een nieuw dak met een stevige laag isolatie en 44 zonnepanelen. Op die manier wordt het schoolgebouw energiezuiniger, wat goed is voor het klimaat én de energiefactuur. In totaal zal de gemeente Holsbeek bijna 200.000 euro investeren. Voor de werken krijgt Holsbeek een kleine 50.000 euro uit het Vlaamse relancefonds.

“We hebben als schoolbestuur deze legislatuur al stevig geïnvesteerd in onze schoolgebouwen, met de nieuwbouw van het Anker in Nieuwrode en de werken in De Zilverlinde in Holsbeek en De Gobbel in Kortrijk-Dutsel", vertelt schepen van onderwijs Bram Van Baelen (CD&V Holsbeek). “Die beleidslijn zetten we verder. Bedoeling is om de werken tijdens de paas – of zomervakantie uit te laten voeren, zodat de schoolwerking er geen last van heeft.”

Voor de energiezuinige werken heeft de gemeente Holsbeek subsidies aangevraagd in het kader van het Vlaamse relanceplan. “Op initiatief van schepen van Milieu Anja Peeten en dankzij het harde werk van onze gemeentelijke diensten heeft het Vlaams Energiebedrijf zijn steun toegezegd in het kader van het relanceplan. Ze subsidiëren veertig procent van de vervanging van het dak. De investering in de zonnepanelen doen we volledig zelf. De suggestie om zonnepanelen te plaatsen kwam trouwens van de leerlingen van De Gobbel zelf, in het kader van het schoolproject Ridders voor het klimaat", aldus Van Baelen.

Lees meer over