Eerste kunstgrasveld in Holsbeek feestelijk ingehuldigd

16 september 2019 | 12u11 | Gepost door redactie
Eerste kunstgrasveld in Holsbeek feestelijk ingehuldigd
Afgelopen zondag huldigde voetbalclub VK Holsbeek officieel haar kunstgrasveld in met een thuiswedstrijd tegen RC Butsel.
Het bericht Eerste kunstgrasveld in Holsbeek feestelijk ingehuldigd verscheen eerst op Leuven Actueel.

De aanleg van het kunstgrasveld kadert in het investeringsplan van de gemeente Holsbeek om de recreatiezones voor buitensporten aan te leggen. Hiervoor stelde de gemeente twee ruimtelijke uitvoeringsplannen op: eentje voor de site in Holsbeek-Dorp en eentje voor de site op de Bruul in Kortrijk-Dutsel.
Burgemeester Hans Eyssen: “Met deze aanleg houden we onze belofte om in 2019 het eerste kunstgrasveld aan te leggen. In 2020 komt dan het tweede kunstgrasveld op de site van de Bruul waar KDN United zal gaan spelen. ”
De aanleg van het kunstgrasveld betekent een stevige investering door de gemeente. Schepen van Sport, Bram Van Baelen voegt toe: “We investeren fors in onze buitenterreinen zodat Holsbeekse jeugdspelers dichtbij huis kunnen blijven voetballen. Dat is voor ons ontzettend belangrijk. De twee clubs hebben trouwens een sterke jeugdwerking, en die willen we als gemeente volop ondersteunen.”
Na het tweede kunstgrasveld op de Bruul zal de gemeente bij beide voetbalterreinen een Finse piste voor joggers aanleggen. Op de site Holsbeek-Dorp voorziet het gemeentebestuur ook ruimte voor andere sporten.

Het bericht Eerste kunstgrasveld in Holsbeek feestelijk ingehuldigd verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over