De mammobiel komt opnieuw naar Holsbeek

7 december 2021 | 10u57 | Gepost door annpeeters
holsbeek

Een snelle opsporing van kanker vergroot de kans op genezing en zorgt ervoor dat de behandeling minder ingrijpend is.

Het Centrum voor Kankeropsporing organiseert in samenwerking met de gemeente Holsbeek een grootschalig bevolkingsonderzoek om de kanker in een vroeg stadium te ontdekken.

Na een coronapauze, verwelkomt Holsbeek dit jaar opnieuw de mammobiel in de verschillende deelgemeenten. Daarmee maken ze het voor onze inwoners gemakkelijker om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek en hopen ze nog meer vrouwen tussen 50 en 69 jaar te kunnen overtuigen om zich te laten screenen.

De mammobiel staat in Holsbeek van 21 januari 2022 tot en met 3 februari 2022. Hij staat achtereenvolgens in Holsbeek (Sportschuur), Nieuwrode (kerk) en Kortrijk-Dutsel (gemeentehuis).

Beter informeren

Om de komst van de mammobiel in de kijker te zetten organiseert de gemeente, als de coronamaatregelen het toelaten, op zaterdag 15 januari 2022 een ontbijt met een infosessie over borstkankerscreening.

Tevens brengen ze een gepersonaliseerde affiche uit voor het bevolkingsonderzoek naar borstkanker. Op de affiche staan vrouwen van de doelgroep uit de gemeenteraad, bijzonder comité voor sociale dienst en de welzijnsraad.

Op deze manier hoopt de gemeente vrouwen tussen 50 en 69 jaar beter te informeren en aan te sporen om naar de mammobiel te gaan.  

Lees meer over