Crematorium Hofheide wordt nog ecologischer

16 december 2020 | 06u53 | Gepost door annpeeters
zonnepanelen
Hofheide blijft inzetten op een groen en ecologisch imago. Naast een eigen waterzuivering, een filterinstallatie voor de reiniging van de rookgassen, warmterecuperatie voor de verwarming van het gebouw, en het gebruik van regenwater voor sanitaire spoeling zijn er nu ook zonnepanelen geinstalleerd en is er een bijenhotel geplaatst.

De zonnepanelen zijn op het dak geplaatst en zullen een elektriciteitsproductie van 36.630 kWh/jaar opleveren. Dat zal een besparing in energiekosten geven van 9.250 euro per jaar.

"Groene energie kan je aankopen, maar nog beter is het om die zelf te produceren. Met het plaatsen van zonnepanelen draagt Hofheide bij tot die groene energie", laat een tevreden voorzitter Ann Schevenels weten.
 
Om de site nog ecologischer te maken is er nu ook een bijenhotel gebouwd. Aangezien op de site Hofheide meerdere fruitbomen en een perenboomgaard zijn aangebracht, zijn bijen onontbeerlijk voor de bevruchting van de bloesems in het voorjaar. “Met de plaatsing van dit bijenhotel wil Hofheide bijdragen aan het in stand houden en bevorderen van de biodiversiteit”, zegt directeur Jacques Roggen.
 

Vacature Directeur Hofheide

Het cremtorium is op zoek naar een nieuwe coördinator. Zin om de werking van een crematorium verder vorm te geven en te coördineren? Heb je een master- of bachelordiploma, vijf jaar relevante ervaring op beleidsvlak en spreekt de sector je aan? Solliciteer dan hier voor de functie van directeur.

Lees meer over