Chris Dusauchoit voor rechter voor wansmakelijke sms'en naar buur

Dusauchoit
Chris Dusauchoit (59) heeft zich voor de strafrechter moeten verantwoorden voor het veelvuldig sturen van wansmakelijke sms'en naar zijn buur, een veehouder, in Sint-Pieters-Rode (Holsbeek). De twee vechten al jaren een vete uit over de uitbating van het veebedrijf in de achtertuin van Dusauchoit. Maar met sms'en als "je bent erger dan een lul uit het lager onderwijs", vindt het parket dat Dusauchoit over de schreef ging. 

Televisiefiguur Chris Dusauchoit woont al meer dan dertig jaar in Sint-Pieters-Rode, maar de laatste jaren gaat dat gepaard met zure oprispingen. Oorzaak is de rundveehouderij naast het huis van Dusauchoit. Het wanbeleid - met bijhorende vliegenplaag - daar werd door Dusauchoit al meermaals aangekaart bij verschillende instanties. De eigenaar werd er vorig jaar in eerste aanleg ook nog voor veroordeeld. Maar in de aanloop naar het proces ging Dusauchoit meermaals in de clinch met de veehouder. Dusauchoit kon zich niet bedwingen om herhaaldelijk ongepaste wrede sms-berichten te sturen naar zijn buur. Hij wenste hem soms niet alleen dood, maar liet ook berichten optekenen als "ik ga je lever opeten met een lekkere chianti erbij" of hij sprak de man aan met "smerige klootzak" of "lelijke rotkop".

Omdat de stroom aan berichten niet stopte, diende de veehouder klacht met burgerlijke partijstelling in voor belaging. In de rechtbank eiste hij 7.500 euro schadevergoeding van Dusauchoit. Die bood zijn excuses aan in de rechtbank, maar hij hoopt een straf te ontlopen. Volgens zijn advocaat staat haar cliënt op de rand van een zenuwinzinking. "De inhoud van de berichten is niet fraai. Zo heb ik mijn cliënt niet leren kennen. Ik heb me de vraag gesteld hoe het mogelijk is dat hij zulke berichten heeft kunnen sturen?", pleitte ze in de rechtbank. Het parket wil een opschorting voor de televisiemaker als hij een cursus sociale vaardigheden volgt.

Vonnis 24 november.

Lees meer over