Buurtrestaurant komt naar je toe in Holsbeek

26 oktober 2021 | 10u59 | Gepost door annpeeters
holsbeek
Einde 2020 onderschreef het OCMW van Holsbeek en de gemeente Holsbeek met het Lokaal Dienstencentrum (LDC)  De Sprankel een samenwerkingsovereenkomst inzake buurtgerichte zorg. Corona stelde het vooropgestelde project ‘ontmoetingsdagen in  de dorpskernen’ uit, maar nu kan de samenwerking ten volle uitwerking krijgen.

Het eerste Buurtrestaurant op locatie startte op 13 oktober 2021 in Residentie Pietershof in Sint-Pieters-Rode met 25 inschrijvingen. Elke tweede woensdag van de maand herhaalt zich dit leuk samenzijn met oude bekenden en nieuwe bewoners en inwoners. Aansluitend wordt er een activiteit voorzien. Op 13 oktober werd na de maaltijd een bingonamiddag georganiseerd.

Woensdag 27 oktober strijkt het Buurtrestaurant voor de eerste keer neer in de Parochiezaal in Nieuwrode. De Bond van Gepensioneerden van Nieuwrode en het Lokaal Dienstencentrum mogen 50 inschrijvingen noteren.

De maaltijd bestaat uit soep, hoofdgerecht en dessert. Inschrijvingen voor de maaltijd kunnen tot 7 dagen ervoor bij Buurtzorg Holsbeek – 016 31 69 00 – buurtzorg.holsbeek@zusters-berlaar.be , Pietershof en Bond van Gepensioneerden Nieuwrode.

Belangrijk is dat het buurtrestaurant aansluit waar mogelijk bij lopende initiatieven/activiteitennamiddagen, die de lokale verenigingen organiseren. Het LDC biedt  na de maaltijden ook vormingsactiviteiten aan.

Pietershof en de Bond van Gepensioneerden van Nieuwrode sprongen alvast als eerste op de kar en verwelkomen graag het LDC. Op deze manier bindt de gemeente de strijd aan tegen vereenzaming en isolement van senioren en ouderen in onze gemeente en betrekken ze bij het gemeenschapsleven.

Lees meer over