Bram Van Baelen (29) neemt de fakkel over van Hans Eyssen (56) en wordt burgemeester van Holsbeek

Van Baelen Eyssen
Na meer dan 22 jaar inzet als burgemeester ruilt Hans Eyssen op 28 maart de stoel van burgemeester in voor die van schepen. Op die dag wordt Bram Van Baelen, sinds 2019 schepen, de nieuwe burgemeester van Holsbeek. Daarmee wordt Van Baelen één van de jongste burgemeesters van het land.

Deze burgemeesterswissel werd al aan de inwoners bekendgemaakt in juni 2017. Vier verkiezingen op rij werd Hans Eyssen met het grootste aantal stemmen verkozen tot burgemeester. Vandaag vindt hij het moment gekomen om de leiding van de ploeg door te gevel. "De voorbije 22 jaar hebben wij met de hele ploeg van CD&V Holsbeek en coalitiepartners elke dag hard gewerkt voor de mensen van Holsbeek. Tegelijk kijk ik ook naar de verdere toekomst. Holsbeek moet de volgende twintig jaar blijven vooruitgaan. Om dat waar te maken, ben ik ervan overtuigd dat Bram Van Baelen de beste persoon is om Holsbeek verder te leiden", zegt Hans Eyssen.

Bram Van Baelen is al tien jaar actief in het gemeentebestuur als raadslid, en sinds 2019 als schepen. Hij is jurist en werkt momenteel nog aan de KU Leuven. "Na meer dan tien jaar ervaring als gemeenteraadslid en schepen kent hij de gemeente van binnen en van buiten, en is hij volledig klaar om een prima burgemeester te zijn", stelt Eyssen. 

Van Baelen ziet het helemaal zitten om er tegenaan te gaan. "Ik heb de afgelopen tien jaar met heel veel goesting gewerkt voor alle inwoners van Holsbeek en kijk ernaar uit om deze uitdaging aan te gaan. Ik ben Hans (Eyssen, nvdr.) enorm dankbaar voor het werk dat hij voor Holsbeek heeft verzet. De gemeente is er onder zijn burgemeesterschap enorm op vooruit gegaan. Samen met CD&V Holsbeek en de coalitiepartners wil ik dat werk verderzetten", klinkt het. 

Lees meer over