Bpost plaatst twee pakjesautomaten in Holsbeek

Pakjesautomaat
Binnenkort zullen inwoners van Holsbeek op twee plaatsen hun pakjes kunnen laten leveren in een pakjesautomaat. Bpost gaat op haar kosten twee automaten plaatsen: een grote pakjesautomaat komt in het dorp van Nieuwrode, een tweede komt er in het dorp van Holsbeek. Daarnaast zullen inwoners ook nog steeds terecht kunnen in het postkantoor zelf.  

Schepen van Economie Ann Spaepen (CD&V Holsbeek) vertelt: “Sinds de coronacrisis bestellen mensen steeds meer online. Dankzij deze automaten kan elke Holsbekenaar 24 uur per dag en zeven dagen op zeven pakjes ontvangen, verzenden én terugzenden. Je haalt je pakje af wanneer het jou uitkomt, bijvoorbeeld na een bezoek aan de winkel of op weg van je werk. Ook lokale handelaars kunnen bestellingen van hun webshop buiten de kantooruren naar hun klanten verzenden via de automaat.”  

“Bovendien weten we dat mensen het afhalen of verzenden van een pakje aan de automaat vaak combineren met een boodschap in de buurt of een stop bij de plaatselijke horeca. Een win-winsituatie voor iedereen dus”, gaat Ann verder.  

Burgemeester Bram Van Baelen (CD&V Holsbeek) vult aan: “Een bijkomend voordeel is dat de levering van pakjes gecentraliseerd wordt. Dat betekent dus minder bestelwagens die door onze straten rijden. Het aantal afgelegde kilometers van een pakje ligt het laagst bij deze levermethode.”  

"Bij elke automaat staat goed uitgelegd hoe het werkt: je scant aan de automaat de QR-code die je ontvangt van zodra je pakje geleverd is en het deurtje van de locker met jouw zending springt open. Haal je pakje eruit en sluit het deurtje", klinkt het.