Anne Van Goidsenhoven (Open Vld) en Ann Spaepen (CD&V) wisselen hun mandaat in Holsbeek

Anne Van Goidsenhoven (links), Ann Spaepen (rechts).
Vandaag, 10 januari 2023, loopt het mandaat van schepen Anne Van Goidsenhoven (Open Vld) ten einde, zoals afgesproken in het coalitieakkoord in 2018. Vanavond legt Ann Spaepen (CD&V Holsbeek) tijdens de gemeenteraad de eed af als schepen voor de verdere looptijd van het mandaat, tot einde 2024.  

Ann Spaepen heeft al uitgebreide ervaring in het Holsbeekse gemeentebeleid. In 2006 werd ze de eerste keer verkozen in de gemeenteraad. Ze was al schepen van 30 november 2010 tot 2 januari 2015. Sindsdien is ze voorzitter van de gemeenteraad.  

Ann neemt de taken van Anne Van Goidsenhoven in het schepencollege over. Ann Spaepen wordt schepen voor welzijn, gelijke kansen, senioren, economie (KMO), werkgelegenheid, ambulante handel en kermissen en wordt Voorzitter Bijzonder Comité Sociale Dienst.  

Anne Van Goidsenhoven neemt vanaf 10 januari 2023 het mandaat van voorzitter van de gemeenteraad over van Ann Spaepen, dit tot aan het einde van de legislatuur. 

"Tijdens de vier jaar dat Anne Van Goidsenhoven schepen was, kon zij samen met de coalitiepartners heel wat realiseren. Het eerste kunstgrasveld in Holsbeek werd ingehuldigd op de voetbalterreinen van VK Holsbeek, de nieuwe gemeenteschool Het Anker werd in Nieuwrode feestelijk geopend en er werden heel wat kilometers nieuwe wegen en veilige fietspaden aangelegd", zegt burgemeester Hans Eyssen (CD&V).

"Als schepen van KMO zorgde Anne als eerste van de omringende gemeenten voor de aankoop van CO2-meters voor de horecazaken en verenigingszalen. Tevens stapte Holsbeek in het project Wij.leveren van de Stad Leuven. Een tiental Holsbeekse ondernemers lieten hun interesse zien. Wij.leveren biedt de handelaars een voordelig en milieuvriendelijk distributiesysteem voor online zendingen aan. In elke Hi (Holsbeek informeert) stellen steevast een of meer handelaars zichzelf en hun zaak voor. Onlangs kregen de marktkramers van Nieuwrode nog een uitgebreide voorstelling in de Hi", vertelt Eyssen.

Als schepen van Welzijn zorgde Anne voor een extra openbare AED (automatische externe defibrillator) aan het Buurthuis in Nieuwrode. Samen met de welzijnsraad Anne de mensen aan tot bewegen, onder meer door de bordjes van stapstraten. 

Als schepen van Senioren bracht Anne de eerste seniorengids uit. "Ook worden er veel inspanningen gedaan om de Holsbekenaar ‘digiwijzer’ te laten worden. De seniorenraad geeft lessen, er zijn ‘digipunten’ voor eerstelijnsadvies, er komt een ‘digihoekje’ in de bibliotheek en binnenkort rijdt er een ‘digibus’. We zetten in op zorgzame buurten en in elke deelgemeente kwam er een buurtrestaurant", aldus Eyssen.

Anne Van Goidsenhoven, Suzy Vanderheyden (gemeenteraadslid) en Paul Verheyden (lid BCSD) blijven met Open Vld Holsbeek als meerderheidspartij de volgende jaren mee het Holsbeekse beleid bepalen. 

Lees meer over