Spoedherstelling aan wegdek van E314: drie van de vier rijstroken afgesloten

15 januari 2021 | 14u16 | Gepost door annpeeters
Vanaf 25 mei asfalteringswerken op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo
Het Agentschap Wegen en Verkeer voert op vrijdagnamiddag (15 januari) een spoedherstelling uit van schade aan het wegdek van de E314 in Leuven. De schade situeert zich op de weghelft voor het verkeer in de rijrichting van Lummen, net voorbij het knooppunt met de E40 van Heverlee.


Om de herstelling uit te kunnen voeren, moet Wegen en Verkeer drie van de vier rijstroken afsluiten. De afrit Leuven (nr. 15) die aansluiting geeft op de Boudewijnlaan (N264) zal tijdens de werken ook afgesloten worden. Het Verkeerscentrum raadt weggebruikers aan om een van de volgende afritten te gebruiken (nr. 17 Winksele of nr. 18 Herent), of een van de nabij gelegen afritten van de E40 (nr.  22 Bertem / Tervuren of nr. 24 Haasrode / Blanden).  

 Verwachte hinder 
Het verkeer op de E314 en het verkeer op de E40 - vooral het verkeer dat van Brussel naar Luik rijdt, maar mogelijk ook het verkeer van Luik naar Brussel -  zal een groot stuk van de namiddag vertragingen oplopen. Wegen en Verkeer doet er alles aan om de  herstelling af te ronden voor de start van de avondspits. De aannemer is rond 13u30 gestart met de herstelling. 

Linkerrijstrook blijft open
De schade doet zich voor in het midden van de weg, ter hoogte van de afrit nr. 15 Leuven. Om de werken te kunnen uitvoeren, moeten drie van de vier rijstroken afgesloten worden voor het verkeer. De rijstrook uiterst links zal open blijven. 

Lees meer over