Kristel Vandenbempt sprokkelt laatste geld bijeen voor verkeerspark

7 februari 2020 | 11u44 | Gepost door redactie
Kristel Vandenbempt sprokkelt laatste geld bijeen voor verkeerspark
Een straffe dame is het, Kristel Vandenbempt. Ze weet iedereen te enthousiasmeren om een steentje bij te dragen aan de motorische ontwikkeling van kinderen. Momenteel zoekt ze nog sponsors om het fiets- en verkeerspark in Heverlee rond te krijgen.
Het bericht Kristel Vandenbempt sprokkelt laatste geld bijeen voor verkeerspark verscheen eerst op Leuven Actueel.

In november 2014 zette Kirstel Vandenbempt, lerares aan school voor buitengewoon onderwijs Woudlucht, haar schouders onder een inzamelactie voor de aanleg van een volledig uitgerust sportterrein op de Woudlucht-site. Ze offerde al haar vrije tijd op om in totaal 128.400 euro op te halen. In de lente van 2017 werd het sportterrein in gebruik genomen. Daarna werd de speelplaats verfraaid, ook hier zorgde Kristel, als drijvende kracht, voor 13.500 euro.

In maart 2018 droomden ze in Woudlucht van een fiets- en verkeerspark, dat ook opengesteld zou worden voor andere scholen, verenigingen en kinderen uit de omgeving. Kristel ging opnieuw aan de slag. Ze organiseerde Woudlucht Classics, verkocht kalenders, zocht sponsors … niets was haar te veel. Momenteel staat de teller op 678.000 euro.

“De voorbije kalenderverkoop ten voordele van het verkeerspark heeft een recordbedrag opgebracht”, zegt Kristel Vandenbempt. “Er zijn dit jaar 5000 kalenders verkocht t.o.v. 3000 in het eerste jaar. En dit ten voordele van de aanleg van het verkeerspark voor alle kinderen uit de regio. Ik ben bijzonder trots op alle collega’s, leerlingen en iedereen die hieraan meegeholpen heeft. Zonder de inzet van al die vrijwilligers zou het verkeerspark niet verwezenlijkt kunnen worden. Nu staan we heel dicht bij de realisatie, nog een klein duwtje en we zijn er.”

Groot nieuws

“We hebben groot nieuws, het park zal vermoedelijk later dit jaar gebouwd worden, waardoor de timing om klaar te zijn voor het WK wielrennen in Leuven in 2021 zal behaald worden. Dit is zeer fijn nieuws voor alle Leuvense kinderen. We zijn nu nog bezig met de inkleding en ophaling van gelden om de fietsaankopen te financieren. Hiervoor zoeken we nog sponsoring en gaan we verder met onze activiteiten zoals de organisatie van het jaarlijkse fiets -en wandelevent en onze Dijlevallei kalender verkoop.”

Het bericht Kristel Vandenbempt sprokkelt laatste geld bijeen voor verkeerspark verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over