Jeugddienst Don Bosco bedankt animatoren

Don Bosco
Dat deze zomer anders is dan andere, ondervinden we allemaal. Zo ook de Don Boscospeelpleinen en -vakantiewerkingen. De animatoren zetten zich in om kinderen een veilige, gezonde maar toch leuke tijd te kunnen geven deze zomer, natuurlijk zich steeds houdend aan de strikte jeugdwerkregels.

Na de verlossende woorden dat de jeugdwerkzomer kon doorgaan, begon het pas: bubbels, circulatieplannen, materiaal ontsmetten… allemaal zaken waarmee de animatoren van de Don Boscospeelpleinen en -vakantiewerkingen plots mee geconfronteerd werden. Maar nu de zomervakantie al halfweg is, blijkt dit toch allemaal goed te werken. En dat is alleen mogelijk dankzij de enorm harde inzet van de animatoren. Dankzij hen kunnen iedere dag honderden kinderen zich zorgeloos amuseren. Zelfs met naleving van de strikte regels.

“Het is ongelooflijk hoe snel animatoren zich hebben aangepast aan alle regels en afspraken. Hun veerkracht is enorm,” zegt Tim Van Wambeke, stafmedewerker speelpleinen van Jeugddienst Don Bosco. “Het is bewonderingswaardig om te zien hoe hard iedereen ervoor gaat. Want uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: een leuke zomer voor de kinderen en de animatoren.”

Om alle animatoren te bedanken was er afgelopen donderdag de ‘Dag van de Animator’. Dit initiatief, dat Jeugddienst Don Bosco mee organiseert, vestigt de aandacht op het feit dat animator zijn meer dan een fulltime job is, zeker deze zomer met alle nieuwe regels waar extra aandacht aan besteed moet worden. De meeste animatoren krijgen hiervoor geen financiële vergoeding. Dat verwachten ze ook niet, maar een extra schouderklopje, een oprechte “dank u wel”, een leuke tekening of een extra applaus deze zomer zou hen zeker eens deugd doen.

Lees meer over