Voetbalclub FC Tildonk werkt sensibiliseringsactie uit na racistische uitlatingen supporter

27 augustus 2021 | 12u31 | Gepost door annpeeters
geweld
De voetbalwedstrijd Fc Tildonk- KVV Scherpenheuvel Sport van 8 augustus 2021 werd door de scheidsrechter stilgelegd en na de rust niet meer hervat. Reden was een racistische uitspraak van een supporter ten aanzien van de scheidsrechter. Dit heeft gevolgen voor de club.

Tijdens de bekermatch tegen Scherpenheuvel zou een supporter racistische uitlatingen naar het hoofd van de scheidsrechter geslingerd hebben. Het is evenwel niet duidelijk wie dit gedaan heeft, maar er wordt aangenomen dat het een supporter van Fc Tildonk was. De club werd door de antidiscriminatiekamer van de voetbalbond veroordeeld en verliest de wedstrijd. Om aan een geldboete te ontkomen, werkt de club nu een sensibiliseringsactie uit. 

De club wenst te benadrukken dat uitspraken of andere gedragingen van kwetsende aard, en bij uitstek van racistische aard, niet kunnen worden getolereerd, noch in het algemeen, noch op een voetbalterrein. "Supporters brengen hiermee niet alleen de club in verlegenheid en in gevaar, maar ze stellen zich bovendien ook zelf bloot aan mogelijke strafrechtelijke vervolging. Indien dergelijke feiten in de toekomst zouden worden vastgesteld, zullen wij dan ook zeer streng optreden en de betrokken personen de toegang tot de terreinen ontzeggen. Voetbal is tenslotte een feest en geen scheldpartij", laat het bestuur van Fc Tildonk weten. 

Lees meer over