Verdachte van verschillende woninginbraken in Herent opgepakt

Inbraken: een overzicht
In de nacht van maandag op dinsdag vonden er een reeks woninginbraken plaats in Herent. Deze vonden plaats op de Nieuwe Steenweg en in de Kroonstraat. De slachtoffers merkten dat er elektronische apparaten en geld van hen ontvreemd was. Verder lagen de woningen er doorzocht bij en kon men een aantal braaksporen vaststellen.

Dankzij een doorgedreven onderzoek van de PZ Herko (Herent-Kortenberg), onder andere door analyse van camerabeelden, kon woensdag 21 september een verdachte voor deze inbraken gevat worden aan het station van Brussel-Noord. Hij was in het bezit van een rugzak met daarin geld, juwelen, gsm's en kledij.

De verdachte is een man die in Brussel verblijft en volgens eigen verklaring nog minderjarig is. Uit het gevoerde leeftijdsonderzoek blijkt echter dat de betrokkene meerderjarig is. Tijdens het verhoor bij de politie ontkende hij zijn betrokkenheid bij de woninginbraken.

Het parket vorderde een gerechtelijk onderzoek voor diefstallen met verzwarende omstandigheden. De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter die zijn aanhouding heeft bevolen en hij verscheen op dinsdag 27 september voor de raadkamer. Die besliste om de aanhouding te bevestigen.

Het onderzoek zal worden verdergezet onder leiding van de onderzoeksrechter en in het kader van het gerechtelijk onderzoek zal onderzocht worden of de verdachte gelinkt kan worden aan andere woninginbraken.

Lees meer over