The Empty Shop Herent Curieus levert 3.000 euro op voor Gastvrij Herent

The Empty Shop Herent - Foto Vinnie De Craim
The Empty Shop Herent - Foto Vinnie De Craim

Herent Curieus organiseerde in samenwerking met Kringwinkel ViTes zijn derde Empty Shop in de expozaal van Bar Vital in Veltem. Die leverde 3.000 euro op voor Gastvrij Herent. De onverkochte kledij ging achteraf naar de kringwinkel.

In een Empty Shop vertrekken we van een lege winkel die we vullen met kwaliteitsvolle tweedehandskledij”, vertelt Eef Deman van Herent Curieus. “De volledige opbrengst schenken we aan het goede doel. Deze keer kozen we voor Gastvrij Herent, een prachtig, solidair initiatief gedragen door Herentenaren dat tijdelijke financiële ondersteuning biedt aan vluchtelingen en nieuwkomers in onze gemeente.” Noodfonds Gastvrij Herent ontstond in 2007, toen een aantal oorlogsvluchtelingen uit ex-Joegoslavië die hier al jaren woonden uitgewezen werden.

“Wij vonden dit onrechtvaardig en riepen op om hen te steunen. Intussen is het noodfonds uitgegroeid tot een tijdelijke reddingsboei voor mensen op de vlucht. En daarmee kunnen we mensen écht kansen bieden”, wist Koen Neyens van Gastvrij Herent. Zo kon een uitgewezen asielzoeker met hun steun een opleiding volgen en daarna aan de slag in de thuisverpleging.

Lees meer over