Opnieuw stukken rauw vlees gevonden in Kastanjebos in Herent

10 April 2023 | 11u43 | Gepost door redactie
Rauw vlees
Minder dan een maand geleden werden er grote lappen vergiftigd rauw vlees gevonden in het Kastanjebos in Herent. Dit weekend werd er opnieuw rauw vlees gevonden, zo laat Natuurpunt Herent weten. Er wordt onderzocht of het ook ditmaal om vergiftigd vlees gaat.

"Het vlees is inmiddels opgeruimd en ter beschikking gehouden voor onderzoek door Natuurinspectie. Het is de tweede ontdekking op vrij korte tijd, op zo'n 300 meter afstand van de vorige vondst", zo klinkt het bij Natuurpunt Herent. 

"Steeds opnieuw stellen we vast dat gedurende de schoontijd van vossen (van 1 maart tot 14 mei is jacht op vossen verboden) er toch onverlaten zijn die illegale middelen gebruiken om deze dieren een pijnlijke dood in te jagen", zei Patrick Luyten, voorzitter van Natuurpunt Herent, vorige keer over het vergiftigde vlees.

"Uiteraard zijn vergiftigde stukken vlees ook dodelijk voor honden en eventueel in het ergste geval voor kinderen. Twee jaar geleden zijn er nog dodelijke vergiftigingen geweest van honden in de Molenbeekvallei, en vorig jaar vond de conservator van het Kastanjebos rauwe kippenbouten in het bos met injectiepuntjes. Recentelijk werden er in Herent nog drie dode vossen gesignaleerd, en nu gebeurt dit. Wij vragen dan ook aan de overheid om hier streng tegen op te treden en meer controles uit te voeren", aldus nog Luyten.

Rauw vlees

Lees meer over