Ontsnapte verdachte nog altijd niet gevat

Illustratiebeeld.
Dinsdagavond omstreeks 20.15 uur werd door Politie HerKo (Herent-Kortenberg) een man verhoord als verdachte van verschillende feiten. De verdachte maakte gebruik van zijn recht om het verhoor te onderbreken en vroeg om een vertrouwelijk overleg met zijn advocaat die bij het verhoor aanwezig was. Om het vertrouwelijk karakter te garanderen moesten de politieambtenaren het verhoorlokaal verlaten en ging de deur van het lokaal dicht. De verdachte heeft dankbaar van deze situatie gebruik gemaakt om te kunnen ontsnappen via een klein ventilatieraam dat grenst aan het plafond.

“De verdachte moet bijzonder lenig geweest zijn”, vertelt persofficier Nick Gyselinck. “Hij heeft zich op bijna onverklaarbare wijze tussen het raam kunnen wurmen, is tussen de panelen van de automatische zonnewering gekropen en heeft een sprong moeten doen van meer dan 5 meter om op de begane grond terecht te komen. De verdachte is daarna onmiddellijk de sporen opgelopen aan het treinstation van Herent, wat de onmiddellijke achtervolging bemoeilijkt heeft. Er geleden immers strenge regels en procedures die moeten worden gevolgd alvorens je de sporen op kan.”

Er werd een zoekactie op poten gezet met steun van de omliggende lokale politiezones. Ook de federale politie leverde onmiddellijk gespecialiseerde bijstand met de helikopter en een speurhond.

Alle tips werden gecontroleerd, zo ook een nieuwe melding van een persoon op de sporen. Daarvoor werd omstreeks 23:20 uur het treinverkeer opnieuw stilgelegd. De verdachte kon ondanks de vele inspanningen niet worden aangetroffen. Hij werd geseind, het parket werd in kennis gesteld en er is een proces-verbaal opgesteld. Politie HerKo blijft de tips opvolgen met oog op het vatten van de verdachte.

Lees meer over