Onteigeningsprocedure bijna afgerond: aanleg van ovonde op de Omleiding in Herent kan van start in 2024

1 februari 2023 | 16u04 | Gepost door annpeeters
Herent
Het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer maakt dit jaar nog werk van de voorbereidingen voor de aanleg van de ovonde (ovale rotonde) op het kruispunt van de N26 Omleiding met de Mechelsesteenweg in Herent.

De eigenlijke werken zullen aanvatten in het voorjaar van 2024. De ovonde zal fungeren als een keerpunt voor auto’s en het openbaar vervoer en zal een veiligere oversteek voor fietsers en voetgangers garanderen.  

Voorbereidende fase 

Als antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Arnout Coel (N-VA) liet bevoegd minister Lydia Peeters (Open Vld) weten dat alle onteigeningsaktes ondertussen ondertekend zijn en dat, na definitieve uitbetaling van de betrokkenen in het voorjaar van 2023, de onteigeningsfase volledig afgerond zal zijn.  

AWV is daarnaast volop bezig om de technische uitwerking van het project in een ontwerp te gieten dat in het najaar van 2023, wanneer ook de omgevingsvergunning goedgekeurd zal zijn, afgewerkt zal zijn. De aanbestedingsdocumenten zouden tegen het bouwverlof 2023 klaar moeten zijn. De effectieve aanbestedingsprocedure om een aannemer aan te duiden, zal dan na het bouwverlof opgestart worden.  

Als alles volgens plan verloopt, zullen de werken in het voorjaar van 2024 van start gaan. Naar schatting zouden deze werkzaamheden ca. 6 maanden duren. 

Partnerschap met Herents gemeentebestuur 

Ook de Gemeente Herent is betrokken partij bij deze werken. In samenspraak met AWV wil ze bekijken wat de mogelijkheden zijn om een voldoende grote riolering aan te leggen met het oog op een gescheiden rioleringsstelsel in de toekomst.  

AWV zal alle kosten voor dit project financieren, met uitsluiting van de capaciteitsvergroting van de riolering, de groenvoorzieningen, de voetpaden en het straatmeubilair. Die komen op conto van de Gemeente Herent. 

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Lees meer over