Oliespoor zorgt voor spekgladde Wijgmaalsesteenweg: baan afgesloten na ongevallen

Oliespoor

De Wijgmaalsesteenweg in Herent is op dit moment afgesloten nadat de baan er spekglad bij ligt door een oliespoor. Twee voertuigen raakten daardoor al betrokken in een ongeval. De oorzaak ligt bij een vrachtwagen die tegen een brug was gereden.

Het oliespoor ontstond rond 8 uur. Een truck met container reed tegen de brug aan de Wijgmaalsesteenweg en vervolgde daarna zijn weg. Deze kwam tot stilstand op de Mechelsesteenweg, waar de schade bekeken werd. Er werd melding gedaan van een ongeval op die locatie, maar dat bleek de stilstaande truck te zijn. Als gevolg van de botsing tegen de brug had de vrachtwagen olie en mazout verloren waardoor de weg er spekglad bij lag. In de bocht tussen de Omleiding en de Bijlokstraat slipte een wagen. De bestuurder verloor de controle over zijn stuur en kwam op het andere rijvak terecht. Een bestuurster moest daardoor met haar auto uitwijken en belandde naast de weg tegen enkele boompjes. Ze werd met kneuzingen in het ziekenhuis opgenomen. De chauffeur die het eerst de controle over het stuur verloor, kwam tot stilstand op het voetpad.

De brandweer is op dit moment bezig om de baan opnieuw vrij te maken. Dat is geen evidente klus want de hydraulische olie blijft plakken, de civiele bescherming kwam er zelfs aan te pas. Er wordt met man en macht gekuist. De voertuigen die betrokken waren in het ongeval, moesten getakeld worden. 

Oliespoor
Oliespoor

Lees meer over