Nieuwe school Veld in Veltem feestelijk geopend op eerste dag van het nieuwe schooljaar

Veld
In de Pastoor De Clerckstraat in Veltem-Beisem bij Herent is vandaag de nieuwe school Veld geopend. 

Lieve Smeulders, directeur van de school is alvast zeer tevreden. "Ik hoorde het al zo vaak in de leraarskamer: 'als we maar eens gewoon een nieuwe school konden starten'. De afgelopen twee schooljaren hebben wij deze droom kunnen waarmaken. Gesteund door alle katholieke scholen van Leuven, de gemeente Herent, de stad Leuven, het bisdom en nog talloze andere partners gingen we aan de slag en stampten een nieuwe eerstegraadsschool (secundair onderwijs) uit de grond", zegt Smeulders.


"In de eerste plaats om een antwoord te bieden op de capaciteitsproblematiek in stad Leuven. Maar daarnaast was het ook een unieke kans om in de rand rond Leuven te starten met een nieuw project, eentje waar alle leerkrachten effectief betrokken zijn bij de schoolontwikkeling en we vanuit een gelijkwaardigheidsprincipe onderwijs aanbieden aan leerlingen uit de A- en de B-stroom. We ontwikkelen de school vanuit een sterke, wetenschappelijk onderbouwde visie waarbij we leren centraal stellen. We gingen hierbij systematisch in dialoog met de basisschool omdat we zorgzaam willen omgaan met de BaSo-overgang. Door vanuit visie te vertrekken kunnen we heel gericht werken en keuzes maken. Het bijzondere is ook dat onze teamleden- stuk voor stuk mensen met heel veel ervaring- er bewust voor kiezen om mee te bouwen aan deze nieuwe school. Sommigen hebben er al een carrière als schooldirecteur opzitten, anderen deden ervaring op in scholen in de Brusselse rand of willen als 50-plusser een nieuwe uitdaging", zegt Smeulders.

"1 september is voor heel wat leerlingen, ouders, leerkrachten, directies een spannende dag. En voor ons was het het grote moment. Voor het eerst schoven onze leerlingen aan aan gloednieuwe bankjes in een nieuw schoolgebouw.

Om 15.30 uur werd de school plechtig geopend door dhr. Lieven Boeve, directeur-generaal Katholiek Onderwijs Vlaanderen en dhr. Danny Pijls, coördinerend directeur van de Katholieke Scholen Leuven. Aansluitend was er een receptie voorzien.

Lees meer over