Nieuwbouwwijk in centrum Veltem-Beisem krijgt vorm

17 oktober 2019 | 10u30 | Gepost door redactie
Nieuwbouwwijk in centrum Veltem-Beisem krijgt vorm
In Veltem-Beisem zijn de eerste werken gestart aan een compleet nieuwe woonwijk in het centrum, vlak aan het kruispunt van de Overstraat en de Haachtstraat. In totaal komen er 31 duurzame en compacte woningen met elk een privé-tuin. Ontwikkelaar Abric verwacht eind 2020 de eerste bewoners in ‘Veltem Village’ te mogen ontvangen.
Het bericht Nieuwbouwwijk in centrum Veltem-Beisem krijgt vorm verscheen eerst op Leuven Actueel.

Sinds enkele jaren is er sprake van een nieuwe dorpswijk in het centrum van Veltem-Beisem, net tegenover het ING-kantoor in de Overstraat. Al die tijd bleef het terrein evenwel braak liggen, omdat de vorige grondeigenaars de vereiste vergunningen maar niet konden finaliseren. Maar nu heeft de Haachtse projectontwikkelaar Abric de gronden overgenomen en start de ontwikkelaar er eerstdaags met de bouw van 31 duurzame, compacte woningen.

BEN-woningen

De 31 nieuwbouwwoningen, zowel halfopen als gesloten bebouwing met een oppervlakte tussen de 130 en 150m², worden allemaal Bijna Energie Neutraal gebouwd (BEN-woning). Met behulp van waterpompen worden deze woningen verwarmd waardoor er amper uitstoot is van CO². Daarnaast worden op elke woning zonnepanelen geïnstalleerd. De energie afkomstig van de zonnepanelen zorgt voor voldoende stroom zodat de warmtepompen optimaal kunnen werken en de woning op die manier van warmte voorzien wordt.

Bovendien komen er aan de straatkant van de nieuwe site 31 parkeerplaatsen voor de bewoners en 15 voor bezoeker. De eerste werken van de nieuwe woonwijk zijn inmiddels van start gegaan. De eerste nieuwe bewoners zullen al eind 2020 in hun nieuwe woning kunnen trekken. De vanafprijs voor de woningen bedraagt 325.000 euro.

Het bericht Nieuwbouwwijk in centrum Veltem-Beisem krijgt vorm verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over