Natuurpunt vindt vergiftigd rauw vlees: "Gevaarlijk voor honden, vossen en zelfs kinderen"

21 maart 2023 | 10u25 | Gepost door redactie
Vergif
Natuurpunt Herent kreeg gisteren een melding binnen van stukken rauw vergiftigd vlees die gevonden zijn vlakbij een wandelweg in het Kastanjebos in Herent.

"Steeds opnieuw stellen we vast dat gedurende de schoontijd van vossen (van 1 maart tot 14 mei is jacht op vossen verboden) er toch onverlaten zijn die illegale middelen gebruiken om deze dieren een pijnlijke dood in te jagen", zegt Patrick Luyten, voorzitter van Natuurpunt Herent.

"Uiteraard zijn vergiftigde stukken vlees ook dodelijk voor honden en eventueel in het ergste geval voor kinderen. Twee jaar geleden zijn er nog dodelijke vergiftigingen geweest van honden in de Molenbeekvallei, en vorig jaar vond de conservator van het Kastanjebos rauwe kippenbouten in het bos met injectiepuntjes. Recentelijk werden er in Herent nog drie dode vossen gesignaleerd, en nu gebeurt dit. Wij vragen dan ook aan de overheid om hier streng tegen op te treden en meer controles uit te voeren", stelt Luyten.

"Naast de politie en de bevoegde boswachter kunnen de gemeenschapswachters hier misschien een belangrijke rol in spelen", meent Luyten.

Natuurpunt Herent zal ook campagne voeren bij zijn leden om hier op te letten en verdachte zaken te melden bij de politie.

Lees meer over