Lyssa zoekt getuigen nadat haar hond Viper werd aangereden met vluchtmisdrijf op Mechelsesteenweg

Viper
Lyssa Bosiers stelde maandagnamiddag omstreeks 14 uur vast dat haar zevenjarige Amerikaanse bully teef Viper uit de tuin ontsnapt was en terecht was gekomen op de Mechelsesteenweg in Herent, vlakbij het kruispunt bij Pues.

"Een voorbijganger stapte direct uit en probeerde het verkeer te laten stoppen om Viper te kunnen pakken. Aankomende camions uit eenzelfde richting konden gelukkig stoppen. Viper was in paniek en wilde terug oversteken naar de tuin. De man die haar nog steeds probeerde te helpen stond ook midden op straat en deed teken aan de auto in de andere richting om te stoppen. Maar de bestuurder van deze wagen, een Audi, vond dat duidelijk niet nodig. Deze week uit om toch langs de meneer door te kunnen, reed vol op Viper in en reed ook gewoon door. Bij de aanrijding verloor de bestuurder een deel van de bumper", vertelt Lyssa, die hoopt dat de dader die vluchtmisdrijf pleegde zich kenbaar maakt of dat iemand toevallig meer gezien heeft. 

Viper kreeg een serieuze klap maar liep toch nog terug naar huis. Ze sprong over enkele paletten en kwam gewoon naar binnen gelopen. Ik had dus totaal niet door dat er iets was gebeurd en toen ging de bel. 'Mevrouw, jouw hond is net aangereden', klonk het. Ik schrok me dood, snapte er niets van en onderzocht haar direct, ik zag toen enkel een wonde op haar poot. Toen ik naar de dierenarts aan het bellen was zakte ze weg in mijn armen. Met spoed ben ik naar dichtstbijzijnde praktijk gereden waar ze onmiddellijk allerlei testen zijn beginnen doen. Het resultaat was verschrikkelijk: inwendige bloedingen en een spoedoperatie was nodig", zegt Lyssa.

"Vooral de lever was serieus geraakt. De grote bloeding hebben ze kunnen stoppen, maar er waren een aantal kleinere waar ze niets aan konden doen. Het was nu gewoon wachten om te zien of haar lichaam dit zelf kon oplossen, zo niet zou ze in de nacht overlijden. Het was de langste nacht van mijn leven, maar dinsdagmorgen kreeg ik het goede nieuws dat ze nog leefde. Ze was rustig, kwispelde en had heel de praktijk al rond haar pootjes gewonden met haar fantastische karakter. Ik mocht haar komen ophalen om thuis verder op te volgen", zo geeft Lyssa mee. Toch is nog niet alles koek en ei.

"Viper is helaas nog niet uit de gevarenzone. Ze moet nog verschillende medicatie krijgen, wonden moeten verzorgd worden en ze mag vooral de komende dagen niet (veel) bewegen. De kans op nieuwe leverbloedingen is reëel en dan kan ze het alsnog niet halen", verduidelijkt Lyssa. Mensen die iets gezien hebben mogen Lyssa contacteren via haar Facebookpagina.

Viper
Viper moet de komende dagen nog veel rusten.

Lees meer over