Leuven moet niet naar Herent kijken voor een fusie, want daar krijgen ze een 'njet'

gemeentehuis
N-VA Herent zegt duidelijk neen aan de fusie met de stad Leuven. "Naar Herent moeten ze niet kijken, want een fusie met Leuven is geen meerwaarde voor Herent."

"Onze gemeente heeft geen behoefte aan een fusie met Leuven en er is ook geen enkele goede reden voor te bedenken", zegt N-VA Herent. "Ingelijfd worden door een stad die nu al niet uitblinkt in regionale samenwerking, tenzij om een oplossing voor haar interne problemen in de periferie te zoeken, betekent geen enkele meerwaarde voor de inwoners van Herent."

"Oppositiepartijen Vooruit en Groen zouden wel naar Leuven lonken en willen de gemeente maar al te graag bij de stad aansluiten, iets wat ze als 'samenwerken' en 'verbinden' zouden verkopen aan de inwoners van Herent, maar daar zeggen wij absoluut neen tegen. Achterliggend zit bij hen enkel de drang naar megalomane projecten. De aanwezigheid van enkele Leuvense kopstukken op de voorstelling van de rood-groene alliantie was veelzeggend."

Gemeente sterk genoeg

Volgens N-VA Herent is de gemeente zelf sterk genoeg om zelfstandig haar beleid verder uit te bouwen. "Regionale samenwerking moet op voet van gelijkheid kunnen en daar wringt het schoentje. Leuven zou Herent aanhechten om meer belastinginkomsten binnen te rijven en om een grote schuldafbouw te faciliteren door een fusiebonus binnen te halen."

Herent is financieel gezond: "Dankzij het jarenlange goede bestuur van schepen Kathleen D'Haese wordt de tering naar de nering gezet en de gemeentekas goed in de gaten gehouden. De financiën van Herent zijn gezond, en dat willen we zo houden", zegt burgemeester Astrid Pollers. 

Lees meer over