Leerling-bestuurder loopt twee keer tegen de lamp tijdens BOB-controle

Illustratiebeeld.
Politiezone HerKo (Herent-Kortenberg) hield het afgelopen weekend tal van mobiele controles in het kader van de BOB-campagne. Een bestuurder liep tweemaal tegen de lamp.

‘Wie rijdt, drinkt niet’, zo luidt de slogan van de BOB-campagne die nog loopt tot eind januari. Politie HerKo controleert ook tijdens deze BOB-campagne op het rijden onder invloed. Zo ook afgelopen weekend in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 december.

“We hebben gekozen voor voornamelijk mobiele controles”, verduidelijkt persofficier Nick Gyselinck van politie HerKo. “Door ons veelvuldig te verplaatsen kunnen we controleren op tal van locaties op ons grondgebied en anticiperen we op bestuurders die onze plaatsen van controle zouden delen op bijvoorbeeld sociale media.”

Eén bestuurder werd omstreeks 23.35 uur in Herent opgemerkt door een controleploeg omdat deze bijna een geparkeerd voertuig aanreed. De bestuurder bleek na controle onder invloed te zijn van drugs, waardoor het voorlopig rijbewijs van de leerling-bestuurder werd ingetrokken. Pech, want enkele uren later werd de bestuurder opnieuw betrapt door een ploeg van een andere politiezone. Zijn voertuig werd geïmmobiliseerd.

Van nog drie andere bestuurders werd het rijbewijs ingetrokken omdat ze reden onder invloed van alcohol. Politiezone HerKo controleerde alles samen een 50-tal bestuurders. “Onze inspanningen lopen verder”, verduidelijkt Gyselinck. “Niet alleen met doelgerichte acties, maar ook onze interventieploegen houden een oogje in het zeil en voeren controles uit.”

Lees meer over