Inbrekers slaan vier keer toe in Herent

Inbraakpreventie in de eindejaarsperiode met de PZ Herko
Van maandag op dinsdag werden er vier inbraak(pogingen) in woningen vastgesteld in Herent: één aan de Borneveldstraat, één aan de Bijlokstraat, één aan de Wilselsesteenweg en één aan de Warotstraat.

"De dagen lengen stilaan. We stellen vast dat het tijdstip waarop inbraken plaatsvinden, verschuift van de vooravond naar de avond en nacht. Dit meer bepaald tussen 18 uur en 1 uur ’s nachts", vertellen ze bij de politiezone. Zij geven nog enkele tips mee.

"Wees waakzaam voor onbekende personen die ’s avonds of ’s nachts zich te voet of met de fiets verplaatsen en interesse tonen voor de woningen of rondhangen in de buurt. Wees alert voor voertuigen die onbekend zijn aan de buurt en die gezien de omstandigheden verdacht overkomen", klinkt het.

"U bent onze ogen en oren in de buurt! Meld verdachte situaties meteen aan de politie door te bellen naar het nummer 101. Dit nummer is er niet alleen om dringende politiehulp te vragen, maar ook om verdachte situaties te melden. Dit nummer is 24 uur op 24, zeven dagen op zeven bereikbaar. Door te melden helpt u mee inbraken te voorkomen", laat de politiezone weten.

Lees meer over