Herstellingen aan toplaag asfalt Mechelsesteenweg

7 augustus 2019 | 10u37 | Gepost door redactie
Vanaf 25 mei asfalteringswerken op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start tussen 19 en 30 augustus met lokale herstellingen op de gewestweg Leuven-Mechelen. De herstellingen in Herent en Boortmeerbeek worden tijdens 1 à 2 nachten uitgevoerd om de hinder zo veel mogelijk te beperken. Op beide locaties wordt de toplaag van het asfalt op de gewestweg van Leuven-Mechelen (N26) in beide rijrichtingen lokaal vernieuwd. Fietsers kunnen tijdens de werken het fietspad blijven gebruiken.
Het bericht Herstellingen aan toplaag asfalt Mechelsesteenweg verscheen eerst op Leuven Actueel.

In Herent wordt op de Mechelsesteenweg (N26) voornamelijk de aansluiting van asfalt naar beton aangepast ter hoogte van huisnummer 1044, tussen de Drieskensweg en de Kleine Kerkweg.

In Boortmeerbeek werkt Wegen en Verkeer op de Leuvensesteenweg (N26) ter hoogte van huisnummer 61 van aan de bushalte ‘Hever Lobroeken’ ongeveer +- 50 m in de richting van Mechelen. Nadien werkt de aannemer In de richting van Leuven aan de aansluiting van asfalt naar beton ter hoogte van diezelfde bushalte.

De twee exacte uitvoeringsdata voor deze onderhoudswerken ’s nachts zijn nog niet vastgelegd, maar worden tussen 19 en 31 augustus ingepland.

Op de gewestweg Leuven-Mechelen wordt er ook overdag gewerkt in Buken en Boortmeerbeek aan de fietspaden en de rijweg. Deze werven zijn begin juli al opgestart. Belangrijk: voor de werf in Boortmeerbeek starten de breekwerken van rijweg en fietspad een week vroeger dan voorzien: 12 augustus i.p.v. 19 augustus. Dit gebeurde in overeenstemming met de gemeente Boortmeerbeek, zodat er geen hinder is bij de start van het nieuwe schooljaar. Dat betekent voor omwonenden dat hun oprit vanaf 12 augustus (i.p.v. 19 augustus) tijdelijk moeilijk of niet bereikbaar zal zijn, afhankelijk van de vooruitgang van de werken. Sinds 5 augustus is er gestart met aanpassingen aan de boordstenen, de kantstroken en de klinkers ter hoogte van de inrit van de Audenhovenlaan. Deze werken gebeuren naast de rijweg en geven beperkte hinder.

In de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 50 km/uur. Doorgaand verkeer op de Mechelsesteenweg/Leuvensesteenweg wordt om de beurt geregeld met tijdelijke verkeerslichten. De handelaars blijven bereikbaar via lokale omleidingen. Tijdens de werken zal parkeren in/aan de werfzones niet mogelijk zijn.

Het bericht Herstellingen aan toplaag asfalt Mechelsesteenweg verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over