Herent pakt uit met coronaproof pop-up theater

2 september 2020 | 17u40 | Gepost door annpeeters
Hangar 3020 Herent
Gemeente Herent en GC De Wildeman bouwen een pop-up theater om zo het cultuurseizoen te redden. Nu staat de hangar nog vol dozen en rekken… binnen twee weken komen er 200 mensen via social-distancing genieten van het eerste concert van het seizoen.

Omdat GC De Wildeman nooit om een stunt verlegen zit en ze al snel doorhadden dat hun zaal net iets te klein is voor de programmatie in tijden van corona, zijn ze op zoek gegaan naar een leuke plek om het seizoen toch te kunnen laten doorgaan. GC De Wildeman heeft van de gemeente het vertrouwen en de nodige middelen gekregen om voluit in dit nieuwe avontuur te springen. Momenteel staan de dozen en rekken nog in de hangar… binnen 10 dagen verwelkomen ze de eerste mensen.

Hangar? Inderdaad, ze huren voor 8 maanden zo’n 1000 vierkante meter opslagruimte, waar de organisatoren een gezellig theater in bouwen. De loods aan de Rijweg 126, in centrum Herent, dopen ze ‘Hangar 3020’ en zal dé plek worden om elkaar, op een veilige manier, opnieuw te ontmoeten. "Ontmoeten door samen van culturele activiteiten te genieten, maar ook om nadien even bij te praten in onze ‘anderhalvemeterbar’ die we samen met Brouwerij Breda uitbaten", zegt Pieter Taccoen van GC De Wildeman.

Het sociale weefsel versterk je uiteraard niet alleen met fijne artiesten naar je dorp te halen. "De Herentse verenigingen krijgen een belangrijke rol in dit verhaal. Met de ondersteuning van GC De Wildeman en de vrijetijdsdienst, kunnen ze gratis gebruik maken van de infrastructuur. Zo hopen we de afgelaste dansvoorstellingen, quizzen, harmonieconcerten, toonmomenten …dit werkjaar toch te kunnen laten plaatsvinden. Zo krijgen de verenigen weer perspectief en kunnen ze hun kas wat spijzen."

Wat staat er op de planning?

Heel het geplande cultuurseizoen ‘20-‘21 is stevig door elkaar geschud. "Veel tournees zijn geannuleerd of verschoven. Daarom programmeren en communiceren we nu kort op de bal. Er is geen traditionele voorverkoop met bijhorende seizoensbrochure. We raden iedereen aan om zich in te schrijven op onze nieuwsbrief en onze socialemediakanalen in de gaten te houden."

Op zaterdag 5 september kunnen er vanaf 9 uur tickets gekocht worden voor o.a. Kommil Foo, Een ode aan Bobbejaan Schoepen met Guido Belcanto en Klaas Delrue, een lezing van auteur Jo Claes, Patrick Riguelle en Jan Hautekiet die Randy Newman eren, humor van Bert Gabriëls, vertellingen van Michael Van Peel en journalist Mark Coenen, Stef Bos komt solo …. Kortom: . voor elk wat wils.

Later op het jaar volgt er comedy van Philippe Geubels, Alex Agnew en de Frivole Framboos, zijn er concerten van Stef Kamil Carlens, Philip Catherine en Wim Mertens, is er theater met Stefaan Degand, Barbara Sarafian, Joke Emmers, Tom Van Dyck, Warre Borgmans … en veel, veel meer!

Coronaproof?

"We hebben samen met de firma Zippolla uit Haacht, een tribune bedacht die mee kan evolueren met de pandemie. Zo kunnen we alles makkelijk aanpassen aan de geldende richtlijnen. We kunnen op een veilige manier zelfs 340 mensen zetten. In de eerste fase concentreren we ons op 200 toeschouwers per voorstelling. Toeschouwers moeten zich uiteraard houden aan een aantal logische richtlijnen zoals looplijnen, handhygiëne, dragen van mondmasker… "

Het kopen van tickets, de praktische info over de nieuwe locatie, de programmatie en de coronarichtlijnen staan op www.gcdewildeman.be.

Lees meer over