Herent is voor de tweede keer verlicht

16 december 2021 | 15u01 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
licht herent
Voor het tweede jaar op rij roept de gemeente Herent haar inwoners, wijken en deelgemeenten op om elkaar tijdens de donkere decemberdagen te verbinden met licht. Van vrijdag 17 december tot zondag 19 december kan men er tijdens een wandeling genieten van tal van verlichte gebouwen, huizen en wijken. 

Het project ‘En toen was er licht’ loopt van vrijdag 17 december tot en met zondag 19 december en heeft als doel de eigen straat, huis en wijk te verlichten. Inwoners van Herent werden door de gemeente opgeroepen hieraan deel te nemen en konden volledig zelf beslissen hoe ze dit wensten in te kleden.

Er hebben zich 50 initiatieven aangemeld die werden gebundeld op 6 kaarten. De inwoners van Herent kunnen gedurende deze drie dagen via een zelf uitgestippelde wandeling of fietsroute genieten van elkaars buurt, creativiteit en verbondenheid. De route ligt bezaaid met licht, verwondering, kunst, een drankje of muziek. Onder andere beeldende kunstenaar Peter Snijder (kerk van Veltem) heeft een kunstwerk ontwikkeld dat past binnen het verbindende licht en de kerstperiode. Daarnaast worden er doorheen de gemeente ook enkele Kunstlichtinstallaties geplaatst. Alle licht- en kunstwerken blijven staan tot en met zondag 2 januari 2021

Lees meer over