Go! Basisschool Bijenkorf Herent onthult nieuwe muurschildering

15 september 2023 | 14u58 | Gepost door annpeeters
muurschildering

Een golf van opwinding overspoelt GO! basisschool De Bijenkorf in Herent, ze zijn namelijk verheugd om hun prachtig opgeknapte buitengevel te onthullen, getransformeerd door getalenteerde kunstenaars van Treepack. In een creatieve samenwerking ontstond het idee om het nieuwe schooljaar aan te vatten met een kleurrijke verrassing: een betoverende muurschildering met een vrolijk voertuig en charmant gezelschap dat alle kinderen met open armen zal ontvangen.

Het enthousiaste team van GO! basisschool De Bijenkorf staat dagelijks paraat voor hun leerlingen, en wat is er nu leuker dan hen te verbazen met een nieuw en artistiek spektakel dat naadloos aansluit bij de schoolvisie en de leergierigheid en speelsheid van de kinderen weerspiegelt?

“De muurschildering toont een levendige voorstelling van een kikker en een muis die samen in een vliegtuigje zitten. Deze twee ogenschijnlijk verschillende personages symboliseren de waarde van samenwerken en diversiteit, wat centrale thema's zijn in de visie van De Bijenkorf”, zegt directeur Trui Ketelslegers. De kikker en de muis zitten vol enthousiasme klaar voor hun denkbeeldige reis, en op het krijtbord achter hen is te zien welke spannende avonturen hen te wachten staan.

Opvallend is dat het voertuig de vorm heeft van een bij en handmatig wordt aangedreven. "Dit symboliseert het streven van de school om milieubewustzijn bij de leerlingen te bevorderen, door hen aan te moedigen zoveel mogelijk met de fiets naar school te komen. Dit initiatief heeft zowel positieve effecten op het milieu als op de gezondheid van de leerlingen."

Lees meer over