Einde verhaal lonkt voor Klub Melk, oprichter Maarten Forceville mikt op het burgemeesterschap in 2024

Maarten Forceville aan Klub Melk
Vrijdag was het mogelijk de laatste editie van Klub Melk aan de Pastorijstraat in Veltem. Oprichter en organisator Maarten Forceville stopt ermee en focust zich volledig op zijn politieke carrière als lijsttrekker bij CD&V Herent. Of er iemand anders verdergaat met het organiseren van de gesmaakte house-en technofeestjes aan de Vitalacsite is vooralsnog niet duidelijk.

"In maart 2020 startte ik met Klub Melk om een muzikale leegte in het Leuvense op te vullen", zegt Forceville. "Een week later werden we verplicht de deuren te sluiten vanwege COVID dat in volle vaart door ons land trok. Maar zelfs in COVID-tijden hebben we getoond een unieke club te zijn, want we waren eerst in het omzeilen van de wetgeving en het organiseren van outdoor bubbelraves. Tot onze regering ook dat achterpoortje sloot", duidt Forceville.

"Maar we kwamen terug, harder dan ooit tevoren, en ondergronds, donkerder, ruwer en grauwer dan voordien, met vorige week een hoogtepunt met 1.200 aanwezigen op onze oudejaarsnacht. Maar het stopt, voor mij althans. Wat de toekomst van Klub Melk brengen zal, weet op dit moment niemand", aldus Forceville.

Hij kiest voor andere prioriteiten. "Ik moet keuzes maken en ga volop voor de burgemeesterssjerp in 2024. Daarnaast ben ik net papa geworden en die zaken zijn voor mij belangrijker dan Klub Melk", besluit Forceville.

Lees meer over